Вече няколко пъти си купуваме мляко от стопаните на това животинче, което си пасе по пасищата край селото. В началото само подквасвахме млякото, но вече се научихме да си правим и сирене. Оказа се, че не е чак толкова сложна процедура, не отнема много време, сиренето е превъзходно, въпреки че за пръв път си правим и ... като вкус няма абсолютно нищо общо дори с най-скъпото сирене, което можете да си купите в магазините. От около 6 - 7 литра краве мляко получихме почти килограм и половина свежо сирене и малко извара след преваряване на суроватката. Нямам представа колко ще се получи, ако го оставим да узрее, но нямаме и намерение да го чакаме :) При цена на литър мляко 1 лев, сами си изчислете себестойността.
Няма коментари:
Публикуване на коментар